Country Managerul Cisco România, Dorin Pena, a vorbit în cadrul lansării proiectului de anvergură Smart City din Sectorul 4, despre perspectiva în care trebuie privită o astfel de inițiativă. Da, am spus în nenumărate rânduri cât de important este un astfel de proiect și câte avantaje poate să aducă unei comunități.
Însă implementarea de succes a soluțiilor Smart City nu poate avea loc în absența contextului unui ecosistem, format din autorități, parteneri de business și cetățeni. Cetățenii sunt cei care formulează nevoile comunității, autoritățile sunt entitatea care poate lua decizia implementării, iar partenerii business sunt cei care pot asigura resursele necesare implementării. Iar în momentul în care acestui ecosistem se adaugă și antreprenori, dezvoltatori și inovatori, efectele pozitive care pot fi regăsite în ceea ce privește calitatea vieții unui oraș își amplifică prezența.
În cadrul proiectului-pilot de tip Smart City implementat în Sectorul 4, Cisco a fost principalul partener tehnologic.
Există un număr de cel puțin 100 de orașe din întreaga lume care au cunoscut îmbunătățiri serioase în ceea ce privește calitatea vieții cu ajutorul soluțiilor de tip Smart City. Putem să ne rezumăm la un singur exemplu, cel al Barcelonei, unde proiectele Smart City au creat peste 47.000 de joburi și au adus economii în valoare de milioane de euro.
1 Comment
Speram ca implementarea acestui proiectsmart city ne va aduce si noua macar un sfert din beneficiile pe care i le-a adus Barcelonei. Daca va veti ocupa dvs sunt sigura ca veti obtine rezultate remarcabile, ca pe altcineva nu pare sa intereseze proiectele de acest gen.