Încă de când am inițiat proiectul „Grădinarul de la bloc”, am întâlnit foarte multe păreri sceptice despre rezultatele și beneficiile unui astfel de demers. Am crezut de la început că există oameni pasionați care își îngrijesc cu drag grădinile imobilului în care locuiesc, iar răsplata acestora pentru implicarea de care dau dovadă a fost și unul dintre obiectivele pe care proiectul și le-a propus, de la bun început.
Pentru aceia dintre dumneavoastră care nu cred în proiect, sunt fericit să vă anunț că am găsit un exemplu pozitiv care ne arată că se poate, dacă există voință: în Sectorul 4, pe Aleea Mirea Mioara Luiza numărul 2, locuitorii și-au construit una dintre cele mai îngrijite grădini de bloc pe care le-am văzut. Sub îndrumarea și cu implicarea totală a președintelui asociației de proprietari, oamenii au reușit să își creeze o zonă extrem de îngrijitp, contribuind fiecare cu ceva la menținerea aspectului deosebit pentru care au depus efort. Am rămas profund impresionat de maniera în care locuitorii acestui imobil au reușit să se organizeze, fără să se folosească de fondurile de reparații ale asociației din care fac parte.
Discuția pe care am avut-o cu președintele asociației, precum și atmosfera pe care am resimțit-o pe Aleea Mirea Mioara Luiza numărul 2, mi-au demonstrat că orice se poate, dacă există voință, pasiune și implicare. Îmi doresc ca, în cele din urmă, proiectul „Grădinarul de la bloc” să transforme toate grădinile imobilelor din Sectorul 4 în grădini similare cu cea despre care tocmai v-am vorbit. Am văzut că se poate. Acum, trebuie să vrem.
1 Comment
Desi multi sunt sceptici in privinta acestui proiect eu va felicit pentru aceasta initiativa. Ar fi foarte frumos daca toate gradinile din sectorul 4 ar arata catusi de putin ingrijite ca cea pe care ne-ati prezentat-o dvs.