Despre mașinile abandonate pe raza Sectorului 4 și despre proiectele de parcări

O parte dintre dumneavoastră m-ați sesizat, pe pagina mea de Facebook sau prin intermediul unor comentarii postate pe blogul meu, în legătură cu existența, în continuare, a unor mașini parcate ilegal pe domeniul public sau a unor automobile care sunt abandonate. Folosesc această ocazie pentru a face câteva precizări pe marginea subiectului, precum și pentru a vă îndruma spre autoritatea care are menirea legală de a interveni în astfel de cazuri. În primul rând doresc să vă informez că orice cetățean are dreptul de a face o sesizare pentru rezolvarea acestor probleme, iar procedura nu este deloc una complicată. Prin urmare, trebuie să știți că autoritatea care poate interveni pentru a degaja domeniul public în cazul mașinilor abandonate sau staționate neregulamentar este Direcția Generală de Poliție Locală a Sectorului 4. Tot ceea ce trebuie să faceți dacă identificați o astfel de situație este să contactați Poliția Locală a Sectorului 4 (Telefon dispecerat 021 9441 sau online) și să sesizați problema.

Un echipaj va veni la fața locului, va constata dacă cele expuse în sesizare se verifică și va dispune ridicarea automobilului abandonat sau staționat ilegal. Așa cum v-am solicitat multora dintre dumneavoastră când v-am răspuns direct unor mesaje pe pagina de Fcebook sau pe blogul meu, vă rog să acceptați să fiți martor la ridicarea automobilelor în cauză, ca asumare a unui act civic necesar și normal în orice comunitate civilizată.

Ce trebuie să mai știți este că Poliția Locală a Sectorului 4 are printre atribuții, și citez din regulamentul instituției, “și constatarea contravențiilor și aplicarea de sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.”

Pe de altă parte, sunt conștient că ridicarea automobilelor abandonate pe raza Sectorului 4 nu rezolvă problema parcărilor și, prin urmare, vă reamintesc faptul că am în lucru o serie de proiecte pentru realizarea de noi locuri de parcare. După cum știți deja dacă ați urmărit acest blog sau pagina mea de Facebook, proiectele cuprind contruirea de parcări în cele mai aglomerate zone din Sectorul 4, pe care le-am numit, într-un articol anterior, puncte nevralgice (stația Constantin Brâncoveanu, stația Piața Sudului si statia de metrou Apărătorii Patriei). Reafirm că motivul pentru care ne-am concentrat pe aceste locații este că mulți bucureșteni care ajung cu mașinile până la stațiile de metrou amintite vor putea parca și vor putea folosi pentru restul drumului transportul subteran.

De asemenea, urmărim în cadrul Primăriei Sectorului 4 și realizarea de parcări inteligente, una dintre cele mai eficiente soluții pe care vreau să o implementez și care se bucură de un real succes în marile capitale europene. Desigur, avem în lucru și proiectele pentru parcări rezidențiale suplimentare. Legat de parcările rezidențiale, puteți citi într-un articol recent postat pe blog în legătura cu actele de care aveți nevoie pentru obținerea unui astfel de loc.

Pe de altă parte, cum orice primărie nu poate face nimic fără bani, iar dumneavoatră știți în mod sigur acest lucru, vă anunț că suntem în căutarea unor surse de finanțare pentru punerea în practică a acestor proiecte! Imediat ce vom găsi finanțare, vom demara și celelalte proceduri legale în vederea construirii parcărilor.

Cât de importantă este realizarea de noi parcări, nu trebuie să vă mai spun. Avem în Sector aproximativ 40.000 de locuri, dar este nevoie de un număr dublu de parcări.

3 Comments

  1. sorin says:

    Realizarea de noi parcari este un proiect esential pentru bucuresteni,indeosebi pentru cei din sectorul 4. Va multumim si pentru lista pe care ati postat-o cu actele necesare pentru obtinerea unui loc in parcarile rezidentiale.

  2. adrian says:

    Masinile parcate ilegal pe domeniul public si automobilele care sunt abandonate, sunt cateva dintre problemele care chiar necesitau a fi rezolvate. De asemenea, va multumim si pentru lista pe care ati postat-o cu actele de care avem nevoie pentru a obtine un loc intr-o parcare rezidentiala.

  3. Carmen says:

    Parcarile inteligente se refera la parcarile verticale? Sper ca aceste parcari verticale nu vor aparea cu gazele de esapament si motoarele ambalate intre blocurile si asa dese facute de Ceausescu… ca sa nu mai vedem deloc spatiile verzi si razele soarelui de betoane!

    Investitii adevarate ar fi in parcarile subterane, care sa lase loc si de spatii verzi, asa cum sunt din plin in tarile civilizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *