5000 de locuitori ai Sectorului 4 pot beneficia de tichete sociale

Familiile defavorizate si persoanele singure din Sectorul 4 pot beneficia de tichete sociale destinate cumpărăturilor esențiale din preajma sărbătorilor de iarnă, dacă anchetele sociale demarate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 demonstrează eligibilitatea acestora.

Tichetele sociale au o valoare cuprinsă între 150 și 200 de lei de persoană, suma variind în funcție de venitul obținut, astfel:

  • Tichetele sociale în valoare de 200 de lei se acordă persoanelor singure, care înregistrează un venit lunar situat sub 400 de lei.
  • De asemenea, tichetele sociale în valoare de 200 de lei pe persoană se acordă familiilor care înregistrează un venit net lunar situat sub 400 de lei pe membru.
  • Tichetele sociale în valoare de 150 de lei se acordă persoanelor singure, care înregistrează un venit net lunar situat între 401 lei și două treimi din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.
  • De asemenea, tichetele sociale în valoare de de 150 de lei pe persoană se acordă familiilor care înregistrează un venit net lunar cuprins tot între 401 lei și două treimi din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Beneficiarii acestor tichete sociale au posibilitatea de a achiziționa, pe baza lor, atât alimente indispensabile sărbătorilor de iarnă, cât și articole de încălțăminte, îmbrăcăminte, jucării sau rechizite școlare.

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat deja procedurile de realizare a dosarelor, precum și metodologia de aprobare a acestor ajutoare de urgență care au ca scop depășirea situațiilor de dificultate materială ce pot genera marginalizare. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 va înregistra toate cererile și va facilita întocmirea dosarelor de acordare a tichetelor sociale, efectuând, totdată, și anchete sociale la docmiciliul potențialilor beneficiari.

Există trei condiții esențiale pe care solicitanții trebuie să le îndeplinească, și anume:

  1. Situația defavorabilă să nu fi fost generată cu rea voință de către persoana singură sau de către familie, după caz.
  2. Persoana singură / familia în cauză să nu aibă alte poisbilități de sprijin din partea apropiaților/familiei, sau acestea să fi fost epuizate.
  3. Solicitanții trebuie să știe că acest tip de ajutor social de urgență se acordă o singură dată pe sărbătoare.

Documentele obligatorii care trebuie să se regăsească în dosar, sunt: copiile după actele de identitate, cererea în original a titularului, adeverința de venit pentru ultima lună – sau adeverință de șomaj, după caz, adeverință de alocație și/sau elev dacă este cazul, talonul de penise (dacă este cazul), documente din care să reiese regimul juridic al locuinței, adeverința emisă de către asociația de locatari care să conțină nominal persoanele care locuiesc la adresa în cauză și un dosar cu șină.

Pentru mai multe detalii despre proceduri și documentele necesare, vă invit să consultați Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4, aici: http://media.rtv.net/other/201608/tichete-sociale_92094200.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *